Brand bij composteringsbedrijf

Zojuist zijn wij ge├»nformeerd door de brandweer en de GGD inzake de brand die de afgelopen nacht heeft gewoed bij het afvalbedrijf. De brand is geblust en het terrein van de volkstuinen is vrijgegeven.

Door de GGD wordt het volgende geadviseerd: Maakt u zich zorgen over uw gezondheid door rook of roet van deze brand, kijk dan op https://www.ggdru.nl/mijn-gezondheid/milieu-en-gezondheid/rook-en-roet-bij-branden.html. Voor het eten van gewassen uit de moestuin adviseren we de onderzoeken van het RIVM af te wachten. De resultaten van het RIVM-onderzoek zullen waarschijnlijk eerst begin komende week beschikbaar komen.

Het RIVM heeft op de tuinen monsters genomen en gaan dit in de komende dagen onderzoeken. Vragen over mogelijke schade en de afhandeling daarvan schorten wij op totdat het resultaat van het RIVM-onderzoek bekend is.

Van de brandweer heb ik begrepen dat er weinig roetafzetting op het terrein heeft plaatsgevonden.

Het terrein is dus weer toegankelijk. Houd echter wel rekening met het advies van de GGD. Zodra wij het resultaat van het RIVM-onderzoek binnen hebben zullen we jullie hiervan direct op de hoogte stellen.

Dit bericht is geplaatst in Bestuursberichten. Bookmark de permalink.