Activiteiten

maandag 11 maart 2024, 19.15 uur
Algemene Ledenvergadering (ALV)
Voor uw agenda !!!
De koffie staat klaar om 19.15 uur. De locatie is bij het nieuwe Gezondheidshuis de Componist, Diepenbrocklaan 1, 3438 XZ Nieuwegein.
U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De vergaderstukken worden u t.z.t. toegestuurd. Geprinte versies zullen beschikbaar zijn in het clubhuis.


ARCHIEF:

zaterdag 25 november 2023 (theorie) en zaterdag 16 december 2023 (praktijk)
Snoeicursus
De winterperiode is bij uitstek het ideale moment om fruitbomen en struiken te snoeien. Voor degene die er het afgelopen keer niet bij konden zijn, wordt er op ons tuincomplex opnieuw een snoeicursus gegeven door Anne van Nijf van ATV Utrecht-Zuid. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. U kunt zich voor beide onderdelen opgeven maar ook voor één van de twee. Het theoriegedeelte wordt gehouden in het clubhuis op zaterdag 25 november om 13 uur. Het praktijkgedeelte is op zaterdag 16 december om 14 uur. De cursussen duren ongeveer 1.5 á 2 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wilt u meedoen? Opgave kan met vermelding van: naam, tuinnummer, aangeven theorie/praktijk/allebei; benoem wat voor fruit u op uw tuin heeft staan. Stuur een email naar plantjesmarkt@atvgalecop.nl. Iedereen is van harte welkom!


donderdag 7 september 2023, 10-12 uur
Rondleiding schoolkinderen
Op donderdagochtend 7 september is ons complex bezocht door 40 leerlingen uit groep 5 van basisschool OBS de Toonladder Galecop. Misschien heeft u ze wel gehoord? Het weer was fantastisch. De kinderen waren enthousiast en leergierig. Imker Bert gaf een lezing over het houden van bijen. De kinderen bezochten een aantal tuinders waar ze informatie kregen over bepaalde onderwerpen. Eigen gekweekte groenten en fruit werden uitgedeeld door de tuinders.
Op tuin 20 is er een glas koude limonade geschonken voor de kinderen, gemaakt van o.a. blaadjes van de dropplant, die op die tuin staan. Tijdens de pauze kreeg iedereen een versnapering en bij het vertrek werden goodiebags uitgedeeld. De Digitale Nieuwegeiner van Pen.nl, heeft een leuk artikel hierover geplaatst op pagina 26.

Speciale dank aan: Bert, Rob, Cor, Carola, Frank, Carin, Sonja

Rob de Bruin (tuin 141) geeft voorlichting over het verbouwen van druiven.
De kinderen mochten hiervan ook proeven.


zaterdag 1 juli 2023, 17.30-20 uur
BBQ
Na het Open Tuinendag wordt er voor alle ATV Galecop tuinders het jaarlijkse BBQ gehouden.


zaterdag 1 juli 2023, 11-16 uur
(Eetbare) Open Tuinendag
Nieuwegein organiseert een (Eetbare) Open Tuinendag op 1 juli a.s. van 11-16 uur. Acht tuinen doen hieraan mee, waaronder ATV Galecop. Houd social media en andere aankondigingen in de gaten. Er worden bij ons diverse activiteiten georganiseerd waaronder kinderactiviteiten, rondleidingen op het complex, een puzzle speurtocht, een lezing van onze imker Bert Enting en de mogelijkheid om een foto te maken in een imkerpak, plantjesverkoop (klein assortiment) en eigen gekweekte groenten van onze tuinders, home-made/ingemaakte producten van onze tuinders zoals jam, sambal, chutneys, etc worden verkocht en natuurlijk wordt er voor de inwendige mens gezorgd. Het belooft een super evenement te worden !

Noteer alvast zaterdag 1 juli a.s. in uw agenda voor de (Eetbare) Open Tuinendag. Zorg dat uw tuin er netjes bijstaat. Houd social media en andere aankondigingen in de gaten: https://www.heerlijknieuwegein.nl

Flyer Open Tuinendag 1 juli 2023


zaterdag 1 april – zaterdag 27 mei 2023, 9-12 uur
Plantjesverkoop
De verkoop vindt plaats op alle dinsdag- en zaterdagochtenden van 9-12 uur gedurende de maanden april en mei. De eerste verkoopdag is op zaterdag 1 april a.s. De laatste verkoopdag is op zaterdag 27 mei, maar misschien wordt het verlengd, afhankelijk van wat er nog in voorraad staat.
Voor vragen kunt u terecht bij Sylvie Kooijman, tuin 20 en Ariaan Jonker, tuin 14/15: plantjesmarkt@atvgalecop.nl.


maandag 13 maart 2023, 19.15 uur
Algemene Ledenvergadering (ALV)
Voor uw agenda !!!
De koffie staat klaar om 19.15 uur. De locatie is bij het nieuwe Gezondheidshuis de Componist, Diepenbrocklaan 1, 3438 XZ Nieuwegein.
U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. De vergaderstukken zijn u inmiddels toegestuurd. Geprinte versies zijn beschikbaar in het clubhuis.


zaterdag 11 maart 2023, 14 uur
Snoeicursus/instructie
De winterperiode is bij uitstek het ideale moment om fruitbomen en struiken te snoeien. Wij hebben bij onze zustervereniging ATV Utrecht Zuid een instructrice benaderd die cursussen geeft in snoeiwerkzaamheden.
Zij geeft de cursus normaliter in twee dagen; een theorie en een praktijk gedeelte. Gezien de korte termijn, hebben we afgesproken om dit jaar alleen een buiten instructie te houden.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Graag vantevoren opgeven bij het secretariaat.
Iedereen is van harte welkom!


dinsdag 7 maart 2023, 19 uur
AED cursus
Er zijn geen kosten aan verbonden. Na het goed doorlopen van de cursus ontvang je een gecertificeerd diploma.
Graag horen we per omgaande of je in de gelegenheid bent de cursus bij te wonen.