Tuinonderhoudsdienst

Eénmaal per jaar wordt van de tuinders verwacht dat ze een ochtend meehelpen met het algemeen onderhoud op het complex. Dat kan van alles zijn, bijvoorbeeld het verwijderen van onkruid of herfst bladeren bij het clubhuis; het schoonmaken van het clubhuis; rommel opruimen van leegstaande tuinen; riet verwijderen bij slootkanten en verder zijn er genoeg andere diverse klussen die gedaan kunnen worden. 

Een paar weken van tevoren ontvangt u een herinneringsemail. Bent u verhinderd, geef dit door aan het secretariaat. De laatste onderhoudsdag in oktober dient als inhaaldag voor degene die in dat jaar geen kans gehad hebben om te komen. Tuindiensten kunnen niet in het volgende jaar worden ingehaald. Heeft u aan het eind van het jaar geen dienst gedraaid, dan wordt € 35,00 in rekening gebracht (lees het Huishoudelijk Reglement, artikel 26). Voor tuinders boven de 70 jaar, bestuursleden en VUT-ploeg medewerkers is de tuinonderhoudsdienst niet verplicht.

De ochtend begint om 9 uur en eindigt om 12 uur. Wij verzamelen in het clubhuis met een kop koffie; kom bij voorkeur een kwartier eerder. Teken de presentielijst af (bij het komen en het gaan). Het dienstdoende bestuurslid verdeelt de taken. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Dit is een goed moment om uw mede-tuinders te leren kennen en collectief de schouders eronder te zetten in belang van Uw vereniging. 

Tip: Neem zelf een paar handschoenen mee!!

Schema tuinonderhoudsdienst 2024